Diópuding recept
50 perc
A Diópuding hozzávalói:
25 dkg darált dió,
3 tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 zsemle,
1 dl tej,
őrölt szegfűszeg és fahéj
A Diópuding elkészítési módja:
A zsemlék héját levágjuk, majd tejbe áztatjuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A kinyomkodott zsemlét szitán átpasszírozzuk és a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A krémet kivajazott, durvaszemű kristálycukorral vagy zsemlemorzsával beszórt kis pudingformákba töltjük. Tepsibe állítjuk, annyi vizet öntünk alá, hogy a formák feléig érjen, majd meleg, de nem forró (150 fokos) sütőben kb. 40 percig gőzöljük. Tányérra borítva, borsodóval leöntve kínáljuk.
Jó tudni, hogy a puding sülés közben megnő, ezért csak annyi tésztát öntsünk bele, hogy a forma háromnegyedéig érjen!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 3. 09:37
A diópuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.