Meggyes-cseresznyés lepény recept
60 perc
A Meggyes-cseresznyés lepény hozzávalói:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 vanilin
4 tojás
20 dkg liszt
fél sütőpor
1/2 kg meggy
1/2 kg cseresznye
A Meggyes-cseresznyés lepény elkészítési módja:
A cseresznyét és a meggyet kimagvalom, lecsepegtetem, összekeverem. A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanilinnel, majd hozzáteszem a tojásokat is. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatom. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm, és tetejére szórom a gyümölcsöt. 175 fokon aranybarnára sütöm. (35-40 perc)
Bármilyen más gyümölccsel is készíthető, pl barack, ribizli, szilva, alma, stb. Hidegen és melegen is isteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2006. júl. 1. 20:27
A meggyes-cseresznyés lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.