Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-cseresznyés lepény recept

Meggyes-cseresznyés lepény recept

Elkészítési idő 60 perc

A Meggyes-cseresznyés lepény hozzávalói:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 vanilin
4 tojás
20 dkg liszt
fél sütőpor
1/2 kg meggy
1/2 kg cseresznye


A Meggyes-cseresznyés lepény elkészítési módja:
A cseresznyét és a meggyet kimagvalom, lecsepegtetem, összekeverem. A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanilinnel, majd hozzáteszem a tojásokat is. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatom. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm, és tetejére szórom a gyümölcsöt. 175 fokon aranybarnára sütöm. (35-40 perc)

Bármilyen más gyümölccsel is készíthető, pl barack, ribizli, szilva, alma, stb. Hidegen és melegen is isteni!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-cseresznyés lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook