Spárgás csrkemellfilé (4 személyre) recept
70 perc
Kalóriaszegény
413/a
A Spárgás csrkemellfilé (4 személyre) hozzávalói:
4 db csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
20 dkg spárga (konzerv)
20 dkg széles metélt
2 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
A Spárgás csrkemellfilé (4 személyre) elkészítési módja:
Előkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítjuk. Meglocsoljuk a húst száraz fehérborral. Öt percig pároljuk, majd a kivesszük a serpenyőből a húst. A visszamaradt lében megpároljuk a spárgát, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Visszarakjuk a sült csirkemellet, és fedő alatt kb. 15 percig továbbpároljuk, amíg a hús porhanyós lesz. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük, és kissé megborsozzuk. A tejszínes hússal tálaljuk. Hozzá olívaolajjal locsolt paradicsomkarikákat kínálhatunk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 3. 09:39
A spárgás csrkemellfilé (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.