Tejszínes krumpli recept


1kg borgonya
1 doboz főzőtejszín
30 dkg füstölthús
25 dgk trapista sajt
só
bors
fűszerkömény
2 gerezd fokhagyma.
A Tejszínes krumpli elkészítési módja:
A borgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és egy hőálló tálba tesszük. A füstölthúst megint csak felkockázzuk és rátesszük a krumplira. A tejszínt beletesszük egy tálba, belereszeljük a fokhagymát és belekavarjuk a fűszereket, majdmegsózzuk és ráontjük a krumplira. Kb fél óra alatt letakarva készresütjük. Amikor már majdnem kész van rászórjua reszeltsajtot.
Ha egy kis vizet is öntünk alá akkor krémesebb lesz. Cékla vagy savanyú uborka illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: emesecske, 2006. júl. 2. 21:33
A tejszínes krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.