Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás rizottó recept

Sonkás rizottó recept

Elkészítési idő 30 perc

A Sonkás rizottó hozzávalói:
rizs
sonka vagy szalonna
2 tojás
reszelt sajt (trapista vagy Eidami,mindegy)
főzőtejszín
fűszerek
1 vöröshagma
lehet még:kaliforniai paprika


A Sonkás rizottó elkészítési módja:
A rizst megfőzzük (leveskockával),pici olajon megpiritjuk,hozzáadjuk a csíkozott husit és picit megsütögetjük,ezzel együtt üvegesre proljuk a hagymát.Ráütjük a tojást,jól átkeverjük majd jöhetnek az izlés szerinti fűszerek és a legvégén a főzőtejszín.Átforgatjuk,picit együtt sütjük és már kész is! Jó étvágyat!

Én nem szoktam fűszerezni,mert a szalonna és a sajt saját íze nekünk elég,de ez ízlés dolga.

Sült répát szoktam hozzá sütni,ezt egészben,lassú tűzön,nagyon finom!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook