Sonkás rizottó recept
30 perc
A Sonkás rizottó hozzávalói:
rizs
sonka vagy szalonna
2 tojás
reszelt sajt (trapista vagy Eidami,mindegy)
főzőtejszín
fűszerek
1 vöröshagma
lehet még:kaliforniai paprika
A Sonkás rizottó elkészítési módja:
A rizst megfőzzük (leveskockával),pici olajon megpiritjuk,hozzáadjuk a csíkozott husit és picit megsütögetjük,ezzel együtt üvegesre proljuk a hagymát.Ráütjük a tojást,jól átkeverjük majd jöhetnek az izlés szerinti fűszerek és a legvégén a főzőtejszín.Átforgatjuk,picit együtt sütjük és már kész is! Jó étvágyat!
Én nem szoktam fűszerezni,mert a szalonna és a sajt saját íze nekünk elég,de ez ízlés dolga.
Sült répát szoktam hozzá sütni,ezt egészben,lassú tűzön,nagyon finom!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. máj. 30. 13:11
A sonkás rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.