"Csőben" sült zöldség besamel mártással recept


vegyes zöldség mix
25 dkg ráma margarin
5 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
25 dkg reszelt trapistasajt
fűszernek a vegeta
fehérbors
kiskanál tengeri só
A "Csőben" sült zöldség besamel mártással elkészítési módja:
Kivajazott tepsibe öntjük a párolt zöldségeket pl:karfiol, répa, fehérbab, vörösbab, brokkoli, kelbimbó, bébikukorica, mini krumpli... Megszórjuk vegetával. Elkészítjük a besamel-mártást amivel leöntjük. A vajat felolvasztjuk teflon serpenyőben hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük addig amíg krémes nem lesz. Jöhet hozzá a főzőtejszín, beleöntjök és kevergetjük finoman. Adunk hozzá fehérborsot és sót. Isteni finom mártás. Ezzel leöntjük a zöldséget és rászórjuk a reszeltsajtot. 200 fokos sütőben addig sütjük amíg a sajt izlés szerint megpirul. Nem kell lefedni a tepsit.
Tálalhatod köretnek, de magában is szuperfinom fogás.
Ha kérdésed van nyugodtan írj !
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. jan. 24. 16:10
A "csőben" sült zöldség besamel mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.