Spenótos-sonkás rakott tészta recept
A Spenótos-sonkás rakott tészta hozzávalói:25 dkg csirkesonka
5 dl főzőtejszín
5 dkg margarin
1 mirelit spenót
1 csomag penne vagy orsó tészta
1 evőkanál étkezési keményítő
só ,bors, szerecsendió
2-3 gerezd fokhagyma
kevés tej
20 dkg reszelt sajt
A Spenótos-sonkás rakott tészta elkészítési módja:
A csirkesonkát csíkokra vágjuk, a margarinon megpirítjuk, majd felöntjük a keményítővel elkevert tejszínnel, összeforraljuk, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.A spenótot felolvasztjuk, egy kis tejjel összeforraljuk, fokhagymával, szerecsendióval, borssal utánaízesítjük. A tésztát közben kifőzzük.Tepsibe vagy tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a tésztát, spenótot, megint tésztát, a tejszínes mártást, a tetejére reszelt sajt kerül.Forró sütőben összesütjük, míg a sajt kicsit megpirul.
Ha nem akarunk bajlódni a rétegezéssel, egyszerűen a tejszínes szószba tegyük bele a felolvasztott és lecsöpögtetett spenótot, fűszerezzük, összeforraljuk majd keverjük össze a tésztát a szósszal és így öntsük a tepsibe, majd szórjuk meg bőven sajttal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: diorissimo88, 2010. jan. 6. 18:03
A spenótos-sonkás rakott tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.