Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Citromos halfilé alufóliában currys burgonyával recept

Citromos halfilé alufóliában currys burgonyával recept

A Citromos halfilé alufóliában currys burgonyával hozzávalói:
1 kg tengeri halfilé
citrom
citrombors
kotányi halak fűszerkeverék
1,5 kg burgonya
curry
2 evőkanál liszt,
4-5 dl tej(vagy főzőtejszín)
10 dkg margarin


A Citromos halfilé alufóliában currys burgonyával elkészítési módja:
A halat kiolvadás után meglocsolom pár csepp citromlével majd bedörzsölöm egy kis citromborssal és egy evőkanál halak fűszerkeverékkel. Étolajjal vékonyan kikent alufóliába tekerem és előmelegített sütőben megsütöm. A sütés végén az alufóliát kinyitom és picit úgy pirítom. Közben a burgonyát héjában félig megfőzöm, megpucolom, karikára vágom és egy tepsibe lerakom. Curryvel és egy pici halfűszerrel ízesített besamellel leöntöm és készresütöm.


Kategória: Halas ételek receptjei


A citromos halfilé alufóliában currys burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook