Citromos halfilé alufóliában currys burgonyával recept
A Citromos halfilé alufóliában currys burgonyával hozzávalói:1 kg tengeri halfilé
citrom
citrombors
kotányi halak fűszerkeverék
1,5 kg burgonya
curry
2 evőkanál liszt,
4-5 dl tej(vagy főzőtejszín)
10 dkg margarin
A Citromos halfilé alufóliában currys burgonyával elkészítési módja:
A halat kiolvadás után meglocsolom pár csepp citromlével majd bedörzsölöm egy kis citromborssal és egy evőkanál halak fűszerkeverékkel. Étolajjal vékonyan kikent alufóliába tekerem és előmelegített sütőben megsütöm. A sütés végén az alufóliát kinyitom és picit úgy pirítom. Közben a burgonyát héjában félig megfőzöm, megpucolom, karikára vágom és egy tepsibe lerakom. Curryvel és egy pici halfűszerrel ízesített besamellel leöntöm és készresütöm.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: diorissimo88, 2009. dec. 14. 09:38
A citromos halfilé alufóliában currys burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.