Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Madártej jégkrém recept

Madártej jégkrém recept

A Madártej jégkrém hozzávalói:
1/2 l tej
kb. 15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
5 tojás
1/2 l habtejszín
1 púpozott evőkanál liszt


A Madártej jégkrém elkészítési módja:
Első lépésként madártejet készítünk. A tejet felforraljuk, a tojássárgáját kikeverjük a cukor egy részével(kb. 6 evőkanál), liszttel, vaníliás cukorral és egy kevés hideg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a forró tejbe csurgatjuk, míg be nem sűrűsödik. A madártejet kihűtjük. Közben a tojásfehehérjéket gőz fölött habbá verjük 5 evőkanál cukorral. Ha kihűlt a krém, ezt is óvatosan hozzákeverjük. A tejszínt szintén felverjük a maradék cukorral és lezárt dobozban a mélyhűtőbe tesszük. A kihűlt madártejes krémet szintén. Mikor (pár óra múlva) félig megfagyott, a két krémet összevegyítjük és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Nagyon finom, bár kalóriadús fagyi lesz belőle. :)

Akinek van fagylaltgépe, az abban is elkészítheti.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A madártej jégkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook