Mazsolás-ánizsos kenyér recept
A Mazsolás-ánizsos kenyér hozzávalói:4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 dkg ánizsmag
5 dkg mazsola
A Mazsolás-ánizsos kenyér elkészítési módja:
4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral kikeverünk, azután 1 dkg áttisztított ánizsmagot, melynek felét durván megtörjük,továbbá 5 dkg apró, világos mazsolát adunk hozzá 15 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőporral.Végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Vajazott, lisztezett, keskeny , hosszú formába öntjük és szép világosra sütjük. A kisült tésztát kendőbe csavarjuk és közvetlen felszolgálás előtt szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: diorissimo88, 2009. dec. 20. 19:41
A mazsolás-ánizsos kenyér elkészítési módja és hozzávalói.