Gyergyói bögrés csemege recept
60 perc
A Gyergyói bögrés csemege hozzávalói:
1 bögre kristálycukor
1 bögre tej
1 bögre darált mák
1 bögre sima liszt
1 csomag sütőpor
1 db
citrom héja
1 db
narancs hája
1 kávéskanál rum aroma (vagy 5 cl. rum)
10 dkg
mazsola
4 db tojás.A tepsi kikenéséhez kevés vaj.A méréshez egy bögre
amivel minden anyagot egyformán mérünk.
A Gyergyói bögrés csemege elkészítési módja:
A tojásokat feltörjük, átkeverjük, majd fokozatosan hozzápergetjük a cukrot és kikeverjük, langyos tejjel felengedjük.Összekeverjük a mákot, a lisztet és a sütőport, belerakjuk az előzetesen rumban áztatott mazsolát, 1-1 evőkanálnyi citromhéjat és narancshéjat, majd az egészet egymáshoz öntve alaposan átkeverjük. 15-20 percnyi pihentetés után a masszát egy kikent tepsibe tesszük és lassú tűznél 20-30 perc alatt készre sütjük. A teteje sütés közben könnyen barnul, ezért legyünk óvatosak.
Karácsonyi asztalra való csemege.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. dec. 9. 18:02
A gyergyói bögrés csemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.