Karácsonyi gyümölcskenyér 2. recept
45 perc
A Karácsonyi gyümölcskenyér 2. hozzávalói:
3 tojás
5 evőkanál liszt
1 kávéskanál kakaó
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
fél citrom és narancs reszelt héja
4-5 szem dió és füge
1 banán
1 kávéskanál sütőpor
3-4 evőkanál kristálycukor
2-3 evőkanál kefir
4-5 dkg margarin
A Karácsonyi gyümölcskenyér 2. elkészítési módja:
A 3 tojássárgáját a vajjal, a cukorral, a kefírrel, a fűszerekkel és a lereszelt citrom- és narancshéjjal robotgép segítségével összedolgozzunk, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd még egyszer átdolgozzuk. Közben a tojásfehérjéket keményre verjük, majd a tésztába öntve mégegyszer átdolgozzuk a robotgép segítségével, hogy jó krémes legyen. Hozzáadjuk a kockákra vágott banánt, fügét és diót, a masszát kikent edénybe rakjuk (pl. őzgerinc formába), és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük - vagy amig a teteje megemelkedik és szép barna lesz
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: ördög, 2007. dec. 5. 13:35
A karácsonyi gyümölcskenyér 2. elkészítési módja és hozzávalói.