Mézeskalács házikóm karácsonyra recept
120 perc
A Mézeskalács házikóm karácsonyra hozzávalói:
50 dkg liszt
3 evőkanál méz
2 tojás
1 tojásfehérje
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg kristálycukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs Lucullus vagy Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
A Mézeskalács házikóm karácsonyra elkészítési módja:
A mézet,margarint,15 dkg porcukrot,2 tojást,fűszerkeveréket alaposan kikevered.Lassanként hozzáadagolod a szódabikarbónával összekevert lisztet. 5dkg porcukorral felvered az 1 fehérjét gőz felett keményre. A házikó formát papírra rajzolod ,minden oldalát ,tetejeit , kéményét külön-külön. A méretekre figyelj!mintha egy kiterített téglát rajzolnál+ a tető.Az ablakok és ajtó nyílásait már most vágd ki , sütés előtt! Sütőlapon kisütöd,ízlés szerint dekorálod a habbal majd visszateszed a sütőbe kis hőmérsékleten megszárítani a habot. A kristálycukrot karamellizálod és ezzel ragasztod össze a lapokat. Menete: alja,4 oldala ,tetők,majd a kémény. Jó munkát!
Én a kéménynél ki szoktam lyukasztani a tetőt és mécsest tenni a házikóba.Igaz ,túl sokáig nem éghet !Nagyon aranyos,mutatós ,de veszélyes is ,mert a karamell felolvad és összedől a mű.(saját tapasztalat)
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: stechner, 2008. dec. 9. 22:38
A mézeskalács házikóm karácsonyra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.