Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Stroganoff szárnyas tokány recept

Stroganoff szárnyas tokány recept

Elkészítési idő 70 perc

A Stroganoff szárnyas tokány hozzávalói:
10dkg csíkokra vágott bacon
20dkg csíkokra vágott csirkecomb
15dkg csiperkegomba
10dkg csíkokra vágott gépsonka
10dkg csíkokra vágott csemegeuborka
kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
10 szem capri bogyó
2 db babérlevél
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1dl száraz fehérbor
2dl tejszín
só, őrölt fehérbors, kevés mustár, kevés ketchup
1dl húsleves
8dkg vaj


A Stroganoff szárnyas tokány elkészítési módja:
Nagy méretű serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a szalonnát és a csirkecsíkokat belepirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a gombát, és addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolódik. Hozzáadjuk a gépsonkát, az uborkát, a babérlevelet, a capri bogyót, egy csapott evőkanálnyi mustárt és ketchupot. Az egészet kissé összepirítjuk, majd kifehéredésig állandó keverés mellett főzzük. Megszórjuk vágott petrezselyemmel, megsózzuk, borsozzuk. Egy evőkanálnyi liszttel összeforrósítjuk és a húslevessel, a borral felfőzzük. Utána tejszínnel dúsítjuk, és készre főzzük. Tálalásig melegen tartjuk és forró ,párolt rizzsel tálaljuk .


Kategória: Egytálételek receptjei


A stroganoff szárnyas tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook