Spenót Mozzarellahálóban recept
40 perc
Szénhidrátszegény
A Spenót Mozzarellahálóban hozzávalói:
- 4 tojás
- 1 db kis kockára vágott hagyma vagy 2-3 szál újhagyma
- kis fokhagyma
- 10-20 dkg light sonka apróra vagy csíkokra vágva
- 10-20 dkg light füstölt sajt apróra vágra, vagy lereszelve ( én az utóbbit szoktam alkalmazni)
- 30 dkg friss spenót leforrázva, leszárítva vagy fagyasztott
- kis oliva
- só
- bors
- mozzarellasajt
A Spenót Mozzarellahálóban elkészítési módja:
Kiolvasztom a mikróban a spenótot ,majd teljesen leszárítom, kinyomom a levét. Beleteszem a 4 egész tojást a turmixgépbe és a spenóttal összeaprítom. Majd kiöntöm egy tálba és hozzáadom a felkockázott sonkát, a füstölt sajtot, sót,borsot, fokhagymát (ízlés szerint), és a hagymát is. Öszekutyizom. Kicsit több mint 200 fokra előmelegítem közben a sütőt. Egy kis tortaformát kikenek vékonyan olivaolajjal, és beleöntöm a masszát, majd a tetejére ceruza vastagságúra vágott mozzarella rudacskákat fektetek rács alakban.És mehet is a sütőbe. Ha kész kicsit hagyom hülni,majd tortaszeletekre vágom fel.
kb 20-25 percig sütöm.
Ellenőrizd villával, hogy megsült -e ,mielőtt kiveszed!
ui: Ez nem az én találmányom, egy kedves fogyitársam találta ki.Iszonyat hálás voltam neki,életmentő volt mert az SBD első szakaszában is fogyazstható, csak light sajtokkal helyettesitve :)
Ha szereted a spenót, mindenképpen próbáld ki!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. máj. 15. 23:20
A spenót mozzarellahálóban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.