Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Barcelonai zöldségtál recept

Barcelonai zöldségtál recept

A Barcelonai zöldségtál hozzávalói:
25 dkg sárgarépa,
25 dkg spárga,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg gomba,
25 dkg karfiol,
25 dkg zöldbab (minden zöldség súlya tisztítva értendõ),
3 gerezd fokhagyma,
5 evõkanál olaj,
1 evõkanál paradicsompüré,
só (ízlés szerint),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 dl száraz fehérbor,
2 tojás.


A Barcelonai zöldségtál elkészítési módja:
A zöldségeket külön-külön kevés, enyhén sós vízben megpároljuk. (Ha mirelit zöldségeket használunk, akkor csak néhány percig kell fõznünk a zöldségfélét.) Nagy, lapos serpenyõben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megfuttatjuk rajta, ezután a paradicsompürével is pirítjuk. Sorban hozzáadjuk a megpárolt, jól lecsurgatott zöldségeket. Felöntjük a borral és meghintjük a borssal. Erõs lángon elpárologtatjuk a felesleges folyadékot, közben néhányszor megkeverjük. Ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítjük, és az egészet beleöntjük egy tûzálló edénybe. A tetejére szórjuk a közben keményre fõzött, és apró kockákra vágott tojást is, majd átforrósítva tesszük az asztalra.


Kategória: Egytálételek receptjei


A barcelonai zöldségtál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook