Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos, besameles rakott zöldség recept

Sajtos, besameles rakott zöldség recept

A Sajtos, besameles rakott zöldség hozzávalói:
-1kg zöldség (zöldbabab,zöldborsó,karfiol,sárgarépa,brokkoli,spárga,
-1 szál füstölt, enyhén csípős kolbász felkarikázva
-15-20dkg reszelt trappista vagy karaván sajt
-vaj a tűzálló tál kikenéséhez
-só
Besamell mártáshoz:
-10dkg vaj
-10dkg liszt
-6dcl tej
-só,bors


A Sajtos, besameles rakott zöldség elkészítési módja:
-A zöldségeket meg kell tisztítani (amelyiket szükséges azt fel kell darabolni) és enyhén sós vízben puhára kell főzni. (Mirelit zöldségből is készíthető!) -A megfőtt zöldségek levét le kell csöpögtetni!!! -Ki kell vajazni egy tűzálló tálat. -A zöldségeket egyenlő arányban szét kell teríteni a tűzálló tál aljában -A kolbászkarikákkal meg kell szórni a tetejét -Besamell mártáshoz a vajból és lisztből világos rántást kell készíteni amit forró tejjel simára kell keverni (habverővel,botmixerrel),fűszerezni és kis tűzön addig kell főzni míg besűrűsödik. A zöldségek tetejére kell locsolni! -A reszelt sajttal meg kell szórni a tetejét. -Előmelegített sütőbe kell helyezni, és addig kell bent hagyni, míg a sajt, megolvad és megpirul a tetején!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos, besameles rakott zöldség elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook