Sajtos, besameles rakott zöldség recept
A Sajtos, besameles rakott zöldség hozzávalói:-1kg zöldség (zöldbabab,zöldborsó,karfiol,sárgarépa,brokkoli,spárga,
-1 szál füstölt, enyhén csípős kolbász felkarikázva
-15-20dkg reszelt trappista vagy karaván sajt
-vaj a tűzálló tál kikenéséhez
-só
Besamell mártáshoz:
-10dkg vaj
-10dkg liszt
-6dcl tej
-só,bors
A Sajtos, besameles rakott zöldség elkészítési módja:
-A zöldségeket meg kell tisztítani (amelyiket szükséges azt fel kell darabolni) és enyhén sós vízben puhára kell főzni. (Mirelit zöldségből is készíthető!) -A megfőtt zöldségek levét le kell csöpögtetni!!! -Ki kell vajazni egy tűzálló tálat. -A zöldségeket egyenlő arányban szét kell teríteni a tűzálló tál aljában -A kolbászkarikákkal meg kell szórni a tetejét -Besamell mártáshoz a vajból és lisztből világos rántást kell készíteni amit forró tejjel simára kell keverni (habverővel,botmixerrel),fűszerezni és kis tűzön addig kell főzni míg besűrűsödik. A zöldségek tetejére kell locsolni! -A reszelt sajttal meg kell szórni a tetejét. -Előmelegített sütőbe kell helyezni, és addig kell bent hagyni, míg a sajt, megolvad és megpirul a tetején!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2010. ápr. 30. 13:07
A sajtos, besameles rakott zöldség elkészítési módja és hozzávalói.