Medvehagymás-sajtos pogácsa recept
A Medvehagymás-sajtos pogácsa hozzávalói:-50 dkg liszt
-5 dkg medvehagymalevél = 1/2 csomag
-2 tojás sárgája a kenéshez
-1 dl tejföl
-25 dkg vaj vagy margarin
-3 dkg élesztő
-1 dl tej
-2 csapott evőkanál só
-1 dkg cukor
-10dkg füstölt reszelt sajt
A Medvehagymás-sajtos pogácsa elkészítési módja:
-Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk -50dkg lisztet a 25dkg margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, az 1dcl tejfölt, a 2 evőkanál sót és a többi hozzávalót. -Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. -A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. -A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és a reszelt sajt felét, majd az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. -Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és a maradék reszelt sajttal az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. -Sütőpapírral alábélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat és tojással megkenjük a tetejüket -A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd forró sütőben, 200 fokon egyenletes hőmérsékleten sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2010. ápr. 26. 07:01
A medvehagymás-sajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.