Vendégváró sós kifli recept
A Vendégváró sós kifli hozzávalói:70dkg liszt
2 tojás
1 kefir
1dl olaj
5dkg élesztő
1dl tej
1 margarin
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 tojássárgája a kenéshez
A Vendégváró sós kifli elkészítési módja:
Először a margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges a kefirből többet teszek, vagy tejföllel pótolom. A tésztát nyolc egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtok, és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin egynegyed részével. Egy másik lappal beborítom. Négyfele vágom, és minden cikket még háromfelé. Közben mindegyiket megkenem a margarinnal. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem. Tojássárgájával megkenem. Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszelt sajtot, szezámmagot lehet szórni. Egy óra hosszat pihentetem utána nem előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2006. nov. 21. 15:25
A vendégváró sós kifli elkészítési módja és hozzávalói.