Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Tejszínes pogácsa 2. recept

Tejszínes pogácsa 2. recept

A Tejszínes pogácsa 2. hozzávalói:
50 dkg liszt
3 tojássárgája
1 csapott evőkanál só
2 dl tejszín
2 dkg élesztő
1 Rama margarin
15 dkg trapista sajt


A Tejszínes pogácsa 2. elkészítési módja:
Az élesztőt kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk,a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 7 órát pihentetjük. Újra összegyúrjuk és fél óra pihentetés után kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojássárgával,megszórjuk a reszelt sajttal. Apró pogácsákat szaggatunk,(lehet derelyevágóval rudakat is)és szép sárgára megsütjük.

Hamar sül!
Sajt helyet használhatunk szezámmagotis.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tejszínes pogácsa 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook