Tejszínes pogácsa 2. recept
A Tejszínes pogácsa 2. hozzávalói:50 dkg liszt
3 tojássárgája
1 csapott evőkanál só
2 dl tejszín
2 dkg élesztő
1 Rama margarin
15 dkg trapista sajt
A Tejszínes pogácsa 2. elkészítési módja:
Az élesztőt kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk,a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 7 órát pihentetjük. Újra összegyúrjuk és fél óra pihentetés után kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojássárgával,megszórjuk a reszelt sajttal. Apró pogácsákat szaggatunk,(lehet derelyevágóval rudakat is)és szép sárgára megsütjük.
Hamar sül!
Sajt helyet használhatunk szezámmagotis.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bazsó, 2007. jan. 18. 17:32
A tejszínes pogácsa 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.