Túros sütemény recept
40 perc
A Túros sütemény hozzávalói:
Tészta: 25 dkg darált keksz(albert vagy háztartási)
20 dkg Rama margarin
Krém:
4 db tojás
15 dkg cukor
50 dkg soványtúró(krémes állagú)
1 db citrom reszelt héja
1 kanál rum
Tetejére:
6 dl tejföl
3 dkg főzés nélküli vaniliás pudingpor
1 csomag vaniliáscukor
A Túros sütemény elkészítési módja:
A ledarált kekszet elkeverjük az olvasztott margarinnal. Sütőpapirral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát és szétterítjük.Előmelegitett sütőben 150 C-fokon 5-10 percig sütjük. A krémhez összekeverjük a túrót,a citrom héjat,a rumot,majd lazán belekeverjük a tojások felvert habját.Ráöntjük az elősütött tésztára a krémet és kb.25 percig tovább sütjük 150 C-fokon. Miután kihült összekeverjük a tejfölt a vaniliás cukorral,a pudingporral és rákenjük a sütemény tetejére. Hagyjuk kihülni(hűtőben)és szeletekre vágjuk.
A tésztát nem kell lenyomkodni csak lazán szétteriteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bazsó, 2007. jan. 17. 15:58
A túros sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.