Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túros sütemény recept

Túros sütemény recept

Elkészítési idő 40 perc

A Túros sütemény hozzávalói:
Tészta: 25 dkg darált keksz(albert vagy háztartási)
20 dkg Rama margarin

Krém:
4 db tojás
15 dkg cukor
50 dkg soványtúró(krémes állagú)
1 db citrom reszelt héja
1 kanál rum

Tetejére:
6 dl tejföl
3 dkg főzés nélküli vaniliás pudingpor
1 csomag vaniliáscukor


A Túros sütemény elkészítési módja:
A ledarált kekszet elkeverjük az olvasztott margarinnal. Sütőpapirral kibélelt tepsibe tesszük a tésztát és szétterítjük.Előmelegitett sütőben 150 C-fokon 5-10 percig sütjük. A krémhez összekeverjük a túrót,a citrom héjat,a rumot,majd lazán belekeverjük a tojások felvert habját.Ráöntjük az elősütött tésztára a krémet és kb.25 percig tovább sütjük 150 C-fokon. Miután kihült összekeverjük a tejfölt a vaniliás cukorral,a pudingporral és rákenjük a sütemény tetejére. Hagyjuk kihülni(hűtőben)és szeletekre vágjuk.

A tésztát nem kell lenyomkodni csak lazán szétteriteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túros sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook