Tejszínes túrótorta recept
A Tejszínes túrótorta hozzávalói:Tészta:
17 dkg liszt
1 db sütőpor
17 dkg kristálycukor
1 db vanillincukor
csipet só
4 tojás
17 dkg margarin vagy vaj
Töltelék:
2 kis tasakos zselatin
1,5 dl hideg víz
0,5 dl citromlé
18 dkg kristálycukor
1 db vanillincukor
1 kg túró
fél citrom reszelt héja
1/2 l tejszín (legjobb a növényi)
A Tejszínes túrótorta elkészítési módja:
A sütőporral kevert lisztet és a tészta többi hozzávalóját robotgéppel 2 percen át sima tésztává keverjük. A tésztát egy 28 cm átmérőjű, zsiradékkal kikent és sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük, majd megsütjük. Sütési idő kb.: 25-30 perc A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk. A zselatint a vízzel elkeverjük, majd kb. 10 percig áztatjuk. A cukrot, vanillincukrot, túrót és citromhéjat jól elkeverjük. A beáztatott zselatint melegítjük, amíg teljesen feloldódik, majd belekeverjük a citromlevet is és az egészet hozzáadjuk a túrómasszához. A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is óvatosan hozzákeverjük. A torta alsó felét visszakapcsoljuk a tortaformába, erre rásimítjuk a túrós-tejszínes masszát, majd befedjük a felső lappal. A tortát hideg helyen tároljuk, amíg a krém megszilárdul. (kb. 2 óra) Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk és porcukorral meghintjük, vagy tejszínnel bevonjuk.
Nagyon kiadós, szép magas torta lesz belőle, ez családunk kedvenc szülinapi tortája.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zsu76, 2006. nov. 11. 12:23
A tejszínes túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.