Bokacció szelet recept
A Bokacció szelet hozzávalói:Tészta:
6egész tojás
22dkg kristálycukor
20dkg darált dió
6dkg zsemlemorzsa
1/2 cs.sütőpor
nápolyi lapok
Krém:
2dl erős fekete kávé
2dl tej
4ek liszt
2tojás sárgája
25dkg margarin
25dkg porcukor
A Bokacció szelet elkészítési módja:
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a diót,zsemlemorzsát,sütőport,és jól összekeverjük.A tepsi alját nápolyi lapokkal kibéleljük, a masszát ráöntjük,és megsütjük. A kávéból,tejből,lisztből,tojássárgákból krémet főzünk.A margarint a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt főtt krémmel jól összekeverjük,és a tészta tetejére kenjük.Erre pörkölt durvára vágott diót teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2006. nov. 24. 16:43
A bokacció szelet elkészítési módja és hozzávalói.