Barackos, morzsás muffin recept



-300g friss sárgabarack(vagy befőtt, vagy 200g aszalt)
-1 tojás
-150g barna- vagy kristálycukor
-100g rama margarin
-280g finomliszt
-1 csomag sütőpor
-csipet só
-fél mk. őrölt fahéj
-1,5dl natúr- vagy sárgabarackos joghurt
-vaj kikenéshez
Forgatáshoz:
-180g rama
-120g zsemlemorzsa
A Barackos, morzsás muffin elkészítési módja:
A sárgabarack húsát 5-6 mm-esre kockázzuk(nem muszály a héjától megszabadítani!). Tojást a cukorral 2-3perc alatt jól elkeverjük., majd a puha margarint hozzáadjuk. Összeforgatjauk a lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, majd a joghurttal együtt a cukros tojáshoz adjuk. 60 g vajat felolvasztunk és menne a morzsát kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Ha a muffin kész(megsült), akkor a maradék megolvasztott, meleg 120g-nyi vajban megforgatjuk és utána a pirított morzsába belehemperegtetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. jan. 19. 09:03
A barackos, morzsás muffin elkészítési módja és hozzávalói.