Terijaki sertés recept
A Terijaki sertés hozzávalói:• 40 dkg sovány sertéscomb,
• 20 dkg sertésmáj,
• 6 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry,
• 4 zöldpaprika,
• 1 póréhagyma,
• 3 evőkanál olaj,
• kevés cukor,
• só,
• őrölt bors,
• gyömbérpor,
• 6 evőkanál szójaszósz,
• a sütéshez bőven olaj
A Terijaki sertés elkészítési módja:
A húst és a májat két cm-es darabokra vágjuk. Négy evőkanál rizsbort vagy sherryt összekeverünk négy evőkanál szójaszósszal, kevés cukorral, s benne húsz percig pácoljuk a húsdarabokat, amiket azután elkészített nyárstűkre szúrunk. A páclevet félretesszük. A maradék rizsbort vagy sherryt elveszítjük két evőkanál szójaszósszal és a gyömbérporral, s ebben a páclében a májdarabokat húsz percig áztatjuk, azután ezeket is nyársra tűzzük. A zöldpaprikákat hosszában négybe vágjuk, a magházakat eltávolítjuk, a paprikaszeleteket feldaraboljuk, s az öt-hat cm-es darabokra vágott póréhagymával együtt a maradék páclével ízesített forró olajban pároljuk, lapátkanállal kivesszük, melegen tartjuk. A nyársra tűzött húsdarabokat forgatva addig sütjük olajban, faszénparázs fölött, vagy grillen, amíg nem barnulnak, azzután ugyanúgy megsütjük a májdarabokat. Ha olajban sütjük, amikor megpirultak a hús- és májdarabok, lefödve kis lángon puhára pároljuk. A megsült húst és májat megszórjuk sóval, borssal, s előmelegített tálon a paprikával, metélőhagymával elrendezve a külön tálban felszolgált főtt rizzsel tálaljuk. Ugyanígy lehet elkészíteni jérce- vagy marhasültet is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. jan. 7. 08:40
A terijaki sertés elkészítési módja és hozzávalói.