Különleges halragú recept
A Különleges halragú hozzávalói:• 25 dkg lazacfilé,
• 25 dkg tonhalfilé,
• 16 dkg rizs,
• 4 dkg friss gyömbérgyökér,
• 3 evőkanál szójaszósz,
• 8 evőkanál cukor,
• 80 dkg kínai kel,
• só,
• frissen őrölt fekete bors
A Különleges halragú elkészítési módja:
A meghámozott gyömbérgyökeret vékony csíkokra vágjuk. Kis edényben felforraljuk az ecetet a cukorral, és lefödve tíz percig pároljuk benne a gyömbért, ebben a lében állni hagyjuk, amikor lehűlt, leszűrjük a levét. A rizst sós vízben megfőzzük. Közben a lazacot és a tonhalat falatnyi kockákra vágjuk, s meglocsoljuk egy kis szójaszósszal. Megtisztítjuk, megmossuk, és két cm-es darabokra metéljük a kínai kelt, elkeverjük sóval, borssal, párolókosárba tesszük. Tetejére helyezzük a haldarabokat, és vízgőz felett zárt edényben tíz percig pároljuk. Előmelegített tálon elrendezzük a megpárolt kelt és a halat, megszórjuk gyömbérrel, és rizzsel körítve tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. jan. 7. 08:38
A különleges halragú elkészítési módja és hozzávalói.