Rozmaringos burgonya kecskesajttal recept
25 perc
605 kcal
27 gramm
51 gramm
- 4 szelet bagett
- 10 dkg kemény, enyhe kecskesajt (feta vagy ricotta)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 száírított chili
- 1 ek citromlé
- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 3 szál friss rozmaring
- 5 száírított, olajban eltett paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- só
- fehér bors
A Rozmaringos burgonya kecskesajttal elkészítési módja:
A kenyerek héját leszeljük és felkockázzuk őket. A kecskesajtot 1 cm-es darabokra vágjuk. Fokhagymát áttöjük. Chilit mozsárban finomra törjük és a citromlével együtt a fokhagymához adjuk. Mindent jól összekeverünk. A megpucolt burgonyákat 1 sm-esekre kockázzuk. Nedvességet felitatjuk róluk. Rozmaringot leveleire csipkedjük. Paradicsomot lecsöpögtetjük és felcsíkozzuk. Felforrósított wokban az olajat felmelegítjük, s benne a burgonyakockákat 7 perc alatt aranysárgára sütjük, majd a wok szlélre húzzuk. Kenyeret a rozmaringgal a wokba szórjuk, 1 percig sütjük, majd hozzákeverjük a burgonyát és a paradicsom csíkokat. Ízesítjük sóval, borssal. Ráhelyezzük erre a sajt kockákat és lefedve fél perc alatt felforrósíjuk és még melegen tálaljuk
2 főre van a recept.
Ajánlott mellé a kapros uborkasaláta.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. dec. 15. 19:51
A rozmaringos burgonya kecskesajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.