Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rozmaringos burgonya kecskesajttal recept

Rozmaringos burgonya kecskesajttal recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 605 kcal
Zsírtartalom 27 gramm
Szénhidráttartalom 51 gramm

A Rozmaringos burgonya kecskesajttal hozzávalói:
- 4 szelet bagett
- 10 dkg kemény, enyhe kecskesajt (feta vagy ricotta)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 száírított chili
- 1 ek citromlé
- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 3 szál friss rozmaring
- 5 száírított, olajban eltett paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- só
- fehér bors


A Rozmaringos burgonya kecskesajttal elkészítési módja:
A kenyerek héját leszeljük és felkockázzuk őket. A kecskesajtot 1 cm-es darabokra vágjuk. Fokhagymát áttöjük. Chilit mozsárban finomra törjük és a citromlével együtt a fokhagymához adjuk. Mindent jól összekeverünk. A megpucolt burgonyákat 1 sm-esekre kockázzuk. Nedvességet felitatjuk róluk. Rozmaringot leveleire csipkedjük. Paradicsomot lecsöpögtetjük és felcsíkozzuk. Felforrósított wokban az olajat felmelegítjük, s benne a burgonyakockákat 7 perc alatt aranysárgára sütjük, majd a wok szlélre húzzuk. Kenyeret a rozmaringgal a wokba szórjuk, 1 percig sütjük, majd hozzákeverjük a burgonyát és a paradicsom csíkokat. Ízesítjük sóval, borssal. Ráhelyezzük erre a sajt kockákat és lefedve fél perc alatt felforrósíjuk és még melegen tálaljuk

2 főre van a recept.
Ajánlott mellé a kapros uborkasaláta.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rozmaringos burgonya kecskesajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook