Mézesgolyók (torrone-turrón) recept
A Mézesgolyók (torrone-turrón) hozzávalói:- 250 g dió
- 125 g mandula (hámozott)
- 125 g mogyoró (hámozott)
- 50 g fenyőmag/pisztácia
- 100 g babapiskóta
- 1 barabcs reszelt héja
- 100 g cukor
- 125 g étcsoki
- 3 tojásfehérje
- 1 kk. citromlé
- 125 g méz
- 1 kk. őrölt fahéj
- 6-8 csepp mandula aroma
- vaníliás porcukor
A Mézesgolyók (torrone-turrón) elkészítési módja:
Diót ledaráljuk, a többi diófélét pedig durvára vágjuk. Babapiskótát zacskóba téve morzsává tőrjük. A cukrot 5 ek. vízzel szoruppá főzzük, beletördeljük a csokit és mérsékelt tűzön, kevergetés mellett felolvasztjuk. Lefedve melegen tartjuk. Tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük. Mézet vízgőz fölött felforrósítjuk. Kanalanként hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját. Utána hozzáadjuk a csokis szirupot, feldolgozott dióféléket, babapiskótamorzsát, fahéjat, mandulaaromát és végül a narancshéjat. Levesszük az edényt a meleg vízgőzről és jégkockás, hodeg vízbe merítjük. Sűrűn keverve lehűtjük. Kiskanálnyi adagokból golyókat formálunk, párat porcukorba mártunk és egy éjszakát hagyjuk, hadd szikkadjon. Utána ismét porcukrozhatjuk.
Ez egy spanyol-olasz édesség.
Kb. ebből az adagból 40 darab golyó lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. dec. 9. 08:47
A mézesgolyók (torrone-turrón) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.