Reform mézes recept


- 200 g méz
- 150 g barna cukor
- 50 g vaj
- 4 tojás
- 400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kk. őrült fahéj
- 1/2 kk. őrült szegfűszeg
- 1 kk. szódabikarbóna
- csipet só
A Reform mézes elkészítési módja:
Mézet felmelegítjük, beleszórjuk a cukrot, belerakjuk a vajat és mérsékelt tűzön, cukor olvadásáig kevergetve főzzük. Hagyjuk kihűlni langyosra, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Lisztet összekeverjük a fahéjjal, szegfűszeggel, sóval és a szódabiarbónával. Hozzáadjuk a mézes masszát, fakanállal elkeverjük és lesimítjuk. Legalább 12 órát hűtőben pihentetjük. Sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő esetén 6os fokozat), egy tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. Meglisztezett fewlületen a tésztát 4 mm-re nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle. A tepsire rakjuk a formákat és 10-12 perc alatt készre sütjük.
Ha karácsonyfára szánjuk, akkor még a szaggatás után szívószállal lyukakat csináljunk arra a részre, ahová a felfüggesztést akarjuk rakni.
Kb. 140 db lesz ebbeől az adag tésztából.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. dec. 9. 08:31
A reform mézes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.