Reform gyümölcskenyér recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
198 kcal
- 150 g mogyoró
- 100 g pisztácia
- 250 g aszalt füge
- 250 g aszalt szilva
- 250 g aszalt sárgabarack
- 75 g aszalt citromkockák/héj
- 75 g aszalt narancskockák/héj
- 250 g mazsola
- 1/2 dl rum
- 2 ek. méz
- 4 tojás
- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
- csipet ső
- 2 ek. zsemlemorzsa
- diónyi vaj
A Reform gyümölcskenyér elkészítési módja:
(Ha a mogyoró nem pucolt, akkor zsiradék nélkül serpenyőben kicsit megsütjük, majd a héját ledörzsöljük még melegen.) Minden gyümölcsöt apróra kockázunk (amiket kell), majd tálba téve meglocsoljuk őket rummal. 30 percig érleljük. Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra (gázsütőnél olyan 4-es fokozat). Tojásokat felverjük. Lisztet összevegyítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, sóval és a morzsával. Gyümölcsökhöz adjuk a félbevágott diókat, hígra melegített mézet és a tojásokat. Apránként hozzáadjuk alisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet fakanállal. (Maszatos tésztát kapunk!) Őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát kikenünk vajjal és közepes magasságon 45-50 percig sütjük.
Olyan 30-35 szelet lesz belőle.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. dec. 9. 08:23
A reform gyümölcskenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.