Gyömbérkenyér recept
257 kcal
- 250 g liszt
- 1 kk. sütőpor
- 150 g alma (héj és magház nélkül)
- 100 g dió
- 50 g friss gyömbér
- diónyi vaj
- kis liszt
- 1,25 dl tej
- 125 g vaj
- 180 g cukor
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
A Gyömbérkenyér elkészítési módja:
Lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Az apróra felkockázott almát a lisztbe rakjuk, a durvára vágott dióval és a (nagy lyukú reszelővel) lereszelt gyömbérrel együtt. Őzgerinc formát ki vajazunk, majd kilisztezzük. Sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő esetében 4es fokozat). Tejet fellangyosítjuk. Vajat habosra verjük a cukorral, tojásokkal és a tojássárgájával. Ebbe apránként beleadagoljuk a tejet, majd több részletben a lisztes keveréket. A maszát a formába öntjük és asztalhoz ütögetjük az alját, hogy alul is eloszlódjon szépen a tészta. 55-65 perc alatt készre sütjük.
20 szelet lesz belőle.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. dec. 9. 08:38
A gyömbérkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.