Gyömbéres Kalács recept
A Gyömbéres Kalács hozzávalói:10 dkg vaj,
2 kiskanál őrölt fahéj,
1 kiskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál őrölt gyömbér,
1 kiskanál reszelt narancshéj,
25 dkg porcukor,
3 db tojássárgája,
2 dl tejföl,
3 tojásfehérje
30-35 dkg rétesliszt,
1 cs sütőpor.
A Gyömbéres Kalács elkészítési módja:
A vajat összekeverjük a fahéjjal,szegfűszeggel,gyömbérrel és a reszelt narancshéjjal. Ebbe a masszába belekeverjük a már összekevert por cukrot és tojássárgát. Ezek után a tejfölt is hozzáadjuk,majd a tojások felvert habját is belekeverjük a masszába. Végül kanalanként hozzáadjuk a masszához a már összekevert réteslisztet és sütőport. Koszorú formában sütjük kb. 200 fokon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 19. 18:20
A gyömbéres kalács elkészítési módja és hozzávalói.