Krémes sárgadinnyeleves recept
A Krémes sárgadinnyeleves hozzávalói:• 1 érett sárgadinnye
• 15 dkg cukor
• 10 dkg vaj
• 1-1 kiskanál őrölt szegfűszeg és fahéj
• fél kiskanál őrölt gyömbér
• fél kiskanál őrölt kardamom
• 4 dl habtejszín
• 2 dl tej
A Krémes sárgadinnyeleves elkészítési módja:
Vágj félbe egy sárgadinnyét, távolítsd el a magokat, és kapargasd ki a belsejét. A dinnye húsát aprítsd fel kockákra, és a saját levében párold puhára. Önts hozzá egy pohár tejszínt, és hagyd teljesen kihűlni, majd turmixold össze. Ezután add hozzá a cukrot, a vajat, a szegfűszeget és a kardamomot. Végül mehet hozzá a tej és a megmaradt tejszín is, majd még egyszer alaposan keverd össze az egészet. Tálald jól behűtve, csipetnyi fahéjjal megszórva.
pirított mandulaforgáccsal, jéghideg vaníliafagylalttal vagy tejszínhabrózsával is szervírozhatod.
Nemcsak finom, egészséges is: a sárgadinnyének magas az A- és C-vitamin-, illetve béta-karotin-tartalma
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 13. 05:11
A krémes sárgadinnyeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.