Almás joghurtos palacsinta recept
Az Almás joghurtos palacsinta hozzávalói:1 csésze liszt
• 1 2/3 csésze tej
• 1 csésze natúr joghurt
• 1/4 csésze étolaj
• 1 teáskanál só
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál sütőpor
• 2 db tojás
• 1/2 teáskanál őrölt fahéj
• 1 db meghámozott, magtalanított apró kockákra vágott alma
Az Almás joghurtos palacsinta elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat. Egy másik edényben a tojásokat, a tejet, a joghurtot, az étolajat, addig keverjük, amíg a massza világos színű lesz. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A végén a kockázott almát adjuk hozzá. Felmelegítjük az olajjal megkent palacsintasütőt, ha meleg kb. 1/4 csészényit beleöntünk a masszából, és mindkét oldalát megsütjük, amíg aranybarna színű lesz. Juharsziruppal vagy dzsemmel tálaljuk. Egy csésze 2,36 dl űrtartalomnak felel meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. aug. 7. 07:13
Az almás joghurtos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.