Almás préselt zöldsaláta dióval recept

• 1 alma
• 1 sárgarépa
• 2 fej vörös retek
• fél kínai kel
• 3-4 levél káposzta
• citromlé
• 3 újhagyma
• 3 evőkanál pirított dió
Az Almás préselt zöldsaláta dióval elkészítési módja:
Az almát és a zöldségeket (sárgarépa, káposzta, kínai kel) vágd fel julienne-re, azaz gyufaszálnyi hosszúságúra, az újhagymákat pedig karikázd fel. Egy tálban dolgozd össze a hozzávalókat, hintsd meg csipetnyi sóval, locsold meg citromlével. Hideg helyen hagyd úgy állni, hogy a tetejét befeded egy kistányérral, amelyre nehezéket teszel. Fél óra múltán öntsd le róla a kipréselt levet, és tálalhatod a salátát. A tetejét szórd meg száraz serpenyőben megpirított dióval.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. júl. 13. 06:36
Az almás préselt zöldsaláta dióval elkészítési módja és hozzávalói.