Mindig friss lángos recept
A Mindig friss lángos hozzávalói:60 dkg liszt
4 dl kefir
só
3 dkg élesztő, melyet kevés langyos, cukros tejben kell felfuttatni
olaj a sütéshez
A Mindig friss lángos elkészítési módja:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Ezután egy kiolajozott nejlonba tesszük. (A zacskót azért kell beolajozni, hogy ne ragadjon hozzá a tészta). Hűtőbe tesszük, és 24 óráig hagyjuk állni. A lángost ezután bő, forró olajban kisütjük. A hőtőben akár 1 hétig eláll, így a hét minden napján ehetünk friss lángost
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 23. 07:11
A mindig friss lángos elkészítési módja és hozzávalói.