Gyros 2. recept
A Gyros 2. hozzávalói:Húshoz:
60 dkg színhús (bármilyen)
görög fűszerkeverék
2-3 evőkanál olaj a sütéshez
só
Pitához:
40 dkg liszt
20 g élesztő
1 teáskanál cukor (2 g)
1 teáskanál só (3 g)
2 dl langyos víz
Saláta:
1 nagy paradicsom
1 kígyóuborka
1 fej lilahagyma
szóba jöhet még retek
Mártás:
2 dl joghurt
görög saláta fűszerkeverék
chilikeverék
A Gyros 2. elkészítési módja:
Hús: A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom, és megszórom a görög fűszerkeverékkel. Kb. negyed órai érést követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olajat forrósítok és megpirítom rajta a húscsíkokat. Pita: Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozaton) 20-25 percig sütjük. Saláta: A hozzávalókat megmossuk, megpuccoljuk, majd kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk. Mártás: A joghurthoz ízlés szerint kb. 1 teáskanál görög saláta fűszerkeveréket adunk, chilikeveréket kb. ugyanennyit, és elkavarjuk. A mártást tálaláskor a saláta tetejére öntjük ízlés szerinti mennyiségben.
a joghurtot könnyű elkészíteni ha a boltba megvásárolt porként keverjük.Legismertebb a kapros mártás,ezenkívűl ízlés szerint lehet válogatni a fokhagymás natúr és zöldfűszeres ízek közül.Otthon a legismertebb köret hozzá a hasábburgonya.Fogyókúrázóknak köret nélkül megfelelő étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Viky Valens, 2006. dec. 14. 19:31
A gyros 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.