Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) recept
40 perc
A Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) hozzávalói:
- 70 dkg sertéscomb
- 20 dkg gomba
- 2 marék borsó
- 3 db kicsi répa
- 6 evőkanál liszt
- tárkony
- bors
- másfél kanál cukor
- sertéssülthöz való bármilyen fűszerkeverék (pl.: flekken, foghagymás sertéssült stb.)
- víz
- olaj
A Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) elkészítési módja:
A husit vékony csíkokra vágom, egy evőkanál tárkonyban, egy evőkanál fűszerkeverékben, kevés olajban jól megforgatom. A lisztet hozzáadom, abban is jól átforgatom. Olajat öntök a lábosba, ha felmelegedett belerakom a húst, és félig megsütöm. A gombát felszeletelem, a répát lereszelem. Ha félig megsült a hús a gombát, a répát, és a borsót hozzáadom, majd az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megkeverem, ízlés szerint borsot török rá, belerakom a cukrot, és ha kell meg sózom. A szósz szépen besűrűsödik, és amikor a zöldségek megfőttek, a hús, meg a gomba pedig puha a gázt lezárom, és mehet a cucc, a tésztára, vagy a rizsre, esetleg elnyammoghatod magában, úgyis finom.
A sertéshusi csirkemellel, vagy bármilyen sovány hússal helyettesíthető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Arlett, 2007. ápr. 15. 14:24
A zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.