Tárkonyos-zelleres sertésraguleves recept


4 személy részére:
35 dkg sertéscomb
1 kis fej vöröshagyma
1 sárgarépa
2 szem burgonya
2 szárzeller
1 dl olaj
1 nagy evőkanál liszt
2 teáskanál szárított tárkony
15 dkg tisztított karfiol
A Tárkonyos-zelleres sertésraguleves elkészítési módja:
A húst kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a répát és a krumplit kockákra, a zellerszárat karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rátesszük a húst, kicsit pirítjuk, majd 1 dl vizet öntünk alá. Megsózzuk, és kb. 20 perc alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, pótoljuk a vizet, és még 15 percig pároljuk. Ezután rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. A leves alatt kicsit csökkentjük a hőt, beletesszük a krumplit, a zellert és sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Amikor félig megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a kis rózsákra szedett karfiolt, és készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 17. 20:49
A tárkonyos-zelleres sertésraguleves elkészítési módja és hozzávalói.