Karfioltál recept
45 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Karfioltál hozzávalói:
fél fej karfiol,
1 szál sárgarépa,
20 dkg mirelit kukorica,
2 kis csemegeuborka,
2 dl tejföl,
1 tojás,
1 teáskanál cseresznyepaprikakrém,
bazsalikom,
só
A Karfioltál elkészítési módja:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, a fagyasztott kukoricát és a lekapargatott, kockára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük. A csemegeuborkát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett, főtt zöldségeket és az uborkát salátástálban összekeverjük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, lereszeljük, majd a cseresznyepaprikakrémmel együtt a tejfölbe keverjük. Ha van, friss bazsalikomlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a zöldségekre öntjük. Legalább 1 órát érleljük.
Barnakenyérrel finom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 17. 20:25
A karfioltál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.