Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Habart tojással rakott pirítós recept

Habart tojással rakott pirítós recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 995 kcal

A Habart tojással rakott pirítós hozzávalói:
4 személy részére:
50 dkg paradicsom, paprika vagy más zöldféle
8 szelet szendvicskenyér
8 tojás
2 dl tejszín
15 dkg szeletelt bacon
5 dkg vaj


A Habart tojással rakott pirítós elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk. A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket, és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük, és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverővel, amíg félkemény, krémes állagú lesz. Ekkor levesszük. Megpirítjuk a kenyérszeleteket. Vékonyan megkenjük vajjal, majd rétegezve felépítjük a tornyokat: pirítós kenyér, sült szalonna, tojás. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a sült vagy nyers zöldségeket.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A habart tojással rakott pirítós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook