Habart tojással rakott pirítós recept
30 perc
995 kcal
4 személy részére:
50 dkg paradicsom, paprika vagy más zöldféle
8 szelet szendvicskenyér
8 tojás
2 dl tejszín
15 dkg szeletelt bacon
5 dkg vaj
A Habart tojással rakott pirítós elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk. A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket, és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük, és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverővel, amíg félkemény, krémes állagú lesz. Ekkor levesszük. Megpirítjuk a kenyérszeleteket. Vékonyan megkenjük vajjal, majd rétegezve felépítjük a tornyokat: pirítós kenyér, sült szalonna, tojás. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a sült vagy nyers zöldségeket.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 17. 20:18
A habart tojással rakott pirítós elkészítési módja és hozzávalói.