Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtos karfiolleves recept

Sajtos karfiolleves recept

Elkészítési idő 45 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sajtos karfiolleves hozzávalói:
1 kisebb karfiol
3-4 sárgarépa
2 kis fehérrépa
1 kis vöröshagyma
1 kisebb zellerdarab
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb karalábé darab
1 csomag (100g) füstölt ízű krémsajt
3 sonkás kockasajt
erőleveskocka
olaj
víz
tej

bors
ételízesítő


A Sajtos karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forró tejes-sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a karfiolt egy tányérra és hűlni hagyjuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget azonban egészben hagyjuk. Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, rátesszük a zöldségeket, a fokhagymát, vöröshagymát és néhány percig folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Ezután a zöldségeket felöntjük vízzel, és erőleveskockával, ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Előveszünk egy turmixgépet, és beledobáljuk a megfőtt karfiolrózsák közül a nagyobbakat úgy, hogy kb. a tányéron lévő karfiolok fele maradjon meg. Hozzáadjuk a sajtokat és addig turmixoljuk az egészet, amíg szép egynemű krémet nem kapunk. Ezalatt elkészülnek a zöldségek. Lehúzzuk az edényt a gázról, és a zöldségléből a turmixgépbe kanalazunk 2-3 merőkanálnyit, és újra egyneműre turmixoljuk a sűrű sajtos-karfiolos krémet, majd az egészet hozzáöntjük a zöldségleveshez és szépen elkeverjük. Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtos karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook