Tejszínes hús dupla sajttal recept
45 perc
A Tejszínes hús dupla sajttal hozzávalói:
8 szelet hús
2 dl tejszín
1 pohár tejföl
3 db tejszínes kockasajt
3 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
só
olaj
A Tejszínes hús dupla sajttal elkészítési módja:
A hússzeleteket (sertéskaraj, csirke-vagy pulykamell)kiklopfolom, majd besózom, fűszerezem. Kevés forró olajon mindkét felüket átsütöm, majd tűzálló tál aljára sorba rakom őket. Ezután a tejszínt a tejföllel és a kockasajtokkal jól összekeverem. Ha túl sűrű, kevés tejjel önthető sűrűségűre higítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd ráöntöm a hússzeletekre, és reszelt sajtot szórok a tetejére. Sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
Egy kis baconnel és füstölt sajttal még tovább lehet fokozni az ízeket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 10. 13:30
A tejszínes hús dupla sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.