Sajtos - szakállas aprósüti recept
80 perc
A Sajtos - szakállas aprósüti hozzávalói:
A tésztához:
200 g reszelt sajt, 400 g vaj, 7 evőkanál tej, 3 tojássárgája, 600 g liszt, só
Töltelékhez:
200 g vaj, 5 db kockasajt, (vagy 150 g ömlesztettsajt, esetleg tejszínes sajtkrém),
1/2 pohár tejföl, só.
A Sajtos - szakállas aprósüti elkészítési módja:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel , hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjuk és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hivják szakálas pogácsának.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: boszibaba, 2006. okt. 13. 18:50
A sajtos - szakállas aprósüti elkészítési módja és hozzávalói.