Kukoricás csirke recept
60 perc
A Kukoricás csirke hozzávalói:
A tésztához:
16 dkg finomliszt
6 dkg vaj
1 tojássárgája
5 dkg ementáli sajt
1-2 evőkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
2 dkg vaj darabokban
1 közepes fej összevagdalt vöröshagyma
20 dkg főtt vagy sült csirkehús
13 dkg konzerv tejes kukorica
fél kis kockára vágott paradicsom
fél fehérpaprika vagy zöldpaprika felkockázva
2 egész tojás,1 fehérje
1,5 dl tejszín
1 dl tej
3 dkg reszelt ementáli sajt
1 csokor összevagdalt snidling
(2 marék rizs/bab - ez majd kiválasztódik)
A Kukoricás csirke elkészítési módja:
A sütőt nagyon forróra, (210 C, gázsütőt 190 C) előmelegítjük. A lisztet átszitáljuk, majd ujjbegyünkkel a vajat benne elmorzsoljuk. A tojássárgáját, a sajtot meg a vizet hozzáadva összedolgozzuk, majd deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze teszünk hozzá még egy kevés vizet. Folpackba csomagolva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a hagymát vajban megpároljuk, lecsepegtetjük. Egy 20 cm átmérőjű, alacsony peremű kerek formát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A tésztát két folpack lap között akkorára nyújtjuk, hogy a forma alját és oldalát kibélelhessük vele. Zsír- vagy sütőpapírt teszünk rá, erre nyers rizst vagy babot öntünk. Erre azért van szükség, hogy a lapot elősüssük, de sülés közben ne emelkedjen fel. A rizs vagy a bab ettől az eljárástól nem sérül, az később a szokott módon felhasználható. 10 percig sütjük. A rizst vagy babot és a papírt eltávolítjuk, a tésztát további 7 percig sütjük. A sütőt 180 C fokra mérsékeljük. A hagymát, a kis darabokra vágott csirkehúst, a lecsöpögtetett kukoricát a paradicsomot és a paprikát a tésztára terítjük. A többi hozzávalót simára keverjük, majd a tésztára öntjük. Még 35 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük. Salátával melegen vagy hidegen tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. szept. 29. 20:41
A kukoricás csirke elkészítési módja és hozzávalói.