Vaníliás krémes recept
40 perc
A Vaníliás krémes hozzávalói:
3 evőkanál tej;
7 dkg cukor;
7 dkg margarin;
30 dkg liszt;
1 kávéskanál szalakáli
Krém:
4 dl tej;
4 púpozott evőkanál liszt;
1 cs. vaníliás cukor; 2 evőkanál cukor;
25 dkg vaj vagy sütőmargarin;
25 dkg porcukor
A Vaníliás krémes elkészítési módja:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három lapot sütünk kikent, kilisztezett tepsiben. Krém: 3 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 1 dl hideg tejet, liszttel, vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral összekeverve lassan beleengedjük a forrásban lévő tejbe, és simára főzzük. Kihűlésig keverjük, majd beleteszünk 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral, habosra keverjük. A lapokat megkenjük krémmel, a harmadik lapot megszórjuk vaníliáscukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. szept. 28. 20:12
A vaníliás krémes elkészítési módja és hozzávalói.