Krémes zserbó recept
A Krémes zserbó hozzávalói:45 dkg liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
3 dkg zsír vagy margarin
15 dkg cukor
1 egész tojás
2 evőkanál méz
1 dl tej
a krémhez:
50 dkg margarin
50 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliáscukor
1 liter tej
8 púpozott evőkanál búzadara
1 dl rum vagy rumaroma
A Krémes zserbó elkészítési módja:
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk és 3 cipót formálunk belőle. Pihentetés után kizsírozott, lisztezett tepsibe 3 lapot sütünk belőle. A lapokat a következő krémmel megtöltjük: hidegen összekeverjük a tejet a búzadarával és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzátesszük a porcukorral elkevert margarint, a vaníliáscukrot és a rumot vagy rumaromát. A felső lapot csokimázzal vonjuk be.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. szept. 25. 09:35
A krémes zserbó elkészítési módja és hozzávalói.