Grízes mézes kérmes recept
A Grízes mézes kérmes hozzávalói:TÉSZTÁHOZ:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbona
- 2 tojás
- 4 ek. tejföl
KRÉMHEZ:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 6 dl tej
- 5 csapott evökanál búzadara
- barack lekvár/vagy egyéb/
- 1 tábla tortabevonó
A KÉPET A 20. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.
A Grízes mézes kérmes elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük. 2. A tésztát 4 részre osztjuk, majd 4 lapot nyújtunk belőle. 3. Tepsi hátán, 160°-on kb. 12-15 perc alatt megsütjük. 4. Közben a darát megfőzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni. 5. A margarint elkeverjük a porcukorral, majd a kihűlt darával. 6. Első lapra rákenjük a töltelék felét. 7. Ráhelyezzük a 2. lapot megkenjük a lekvárral. 8. 3. lapot rátesszük, megkenjük a maradék krémmel. Erre a 4. lapot és a tetejére tortabevonót olvasztunk. Másnapig pihentessük a hűtőben, majd tetszés szerint felvághatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. márc. 17. 20:46
A grízes mézes kérmes elkészítési módja és hozzávalói.