Sárgabarackos müzliszelet recept
420 kcal
22,5
48 gramm
125 g vaj, eldarabolva
110 g barna cukor
1 evőkanál méz
200 g zabpehely
40 g napraforgómag
20 g kókuszreszelék
0.5 teáskanál őrölt fahéj
75 g aszalt sárgabarack, darabokra vágva
2 evőkanál durvára vágott étcsokoládé
A KÉPET A 20. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.
A Sárgabarackos müzliszelet elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra. Vajazzunk ki egy 20x30 cm-es sütőformát. Tipp! Ha van otthon jó minőségű szilikonpapírunk, akkor a kivajazott tepsit szilikonos felével a tepsi belseje felé, kibélelhetjük vele! Így még könnyebb lesz majd kivenni a kész műzliszeleteket. 2. A vajat, a cukrot és a mézet egy közepes méretű lábasban keverjük össze, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítsük, amíg a cukor feloldódik. 4. A masszát nyomkodjuk az előre elkészített sütőformába, és végül szórjuk meg a csokoládédarabokkal. Süssük 30 percig, amíg kissé megpirul. 5. A sütőből kivéve, pár perc pihentetés után, még melegen szeleteljük fel egy sima pengéjű késsel, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha nem fogy el rögtön, kb. 1 hétig eláll :)
Forrás : www.desszert.eu Köszönet érte.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. márc. 15. 22:29
A sárgabarackos müzliszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.