Sajtos-sonkás kifli recept
160 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
68 kcal
5,1
2 gramm
A tésztához:
750 g finomliszt
150ml olaj
0.5 púpos evőkanál só
1 csapott mokkáskanál cukor
300-400 ml tej
38 g élesztő
175 g kefir
A töltelékhez:
250 g szeletelt sonka
250 g szeletelt sajt
1 db tojás a kenéshez
A KÉPET A 14. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.
A Sajtos-sonkás kifli elkészítési módja:
1. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő! 2. A gépből kelesztőtálba tesszük a kész tésztát és 1 órát kelesztjük. 3. Az asztalra tesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre vágjuk. 4. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket. 5. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére. 6. Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. márc. 11. 17:40
A sajtos-sonkás kifli elkészítési módja és hozzávalói.